Известие

Collapse
No announcement yet.

Алфа 147/156/ГТ, тема за общи приказки

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Ясно, благодаря.
    Alfa Romeo 156 1.9 JTD 115 hp
    GOLF MK3 1.9 TDI 110HP + remap (140 hp)

Comment

• Колеги, посъветвайте ме какви говорители да закупя. Ще се слагат на 156ца и трябва да са 6.5". Ще помоля някой да ме просветли за какво да гледам, когато ги избирам. Не търся супер бас тип "аз съм от село". Искам просто вътре да ми е приятно.

Comment

• http://pioneer.bg/car-audio/audio-go...oneer-ts-1701i

Аз сложих такива и съм доволен. В метро бяха по 40лв чифта.

Хубаво е да смениш и плеъра, оригиналния е слаба работа.
        156 2.0TS

Comment

• Някой дали може да хелпне с номерата на частите:

Ангренажен ремък
          Ролките за него
          Водна помпа

1.6тс 105 коня фейслифт
          '05 E-class 3.0 24v LPG, '05 C-class 1.8 16v Kompressor Sportcoupe, '09 A-class 1.5 8v
          Ex:'07 147 1.6, '07 159 1.9 JTDm, '00 Lybra 1.9 JTD, '86 Delta GT 1.6, '04 C2 1.6, '97 Vectra 1.8, '97 Dedra 1.6

Comment

• Първоначално публикувано от LYBRAtor Покажи съобщение
            Някой дали може да хелпне с номерата на частите:

Ангренажен ремък
            Ролките за него
            Водна помпа

1.6тс 105 коня фейслифт
            VKMA 02181 - ангренажен комплект
            (ремък+обтяжна+паразитна) SKF
            538 0027 10 водна помпа INA
            Last edited by thecleaner; d.m.y г., 00:06.
            Fiat Punto 1.4GT 1996
            Hyundai Tucson 2.0 2007
            Renault Clio 1.5 2019

Comment

• Железен както винаги. Благодаря!
              '05 E-class 3.0 24v LPG, '05 C-class 1.8 16v Kompressor Sportcoupe, '09 A-class 1.5 8v
              Ex:'07 147 1.6, '07 159 1.9 JTDm, '00 Lybra 1.9 JTD, '86 Delta GT 1.6, '04 C2 1.6, '97 Vectra 1.8, '97 Dedra 1.6

Comment

• Първоначално публикувано от Ali.Sali Покажи съобщение
                Днес пак ходят да ми спорят и да ми обясняват как истинската кола била VW, Opel, Mercedes, това италианските били хубави отвън и всичкото било до там.
                Същия имаше едни роднини, дето 3 години караха един Fiat, после го дадоха на други техни роднини - при тях две, и накрая го продадоха на едни хора, дето го блъснаха в първата седмица отзад.
                Айде сега да кажем, че Fiat-а е виновен?!
                Не мога да си обясня, значи, като го пазиш и поддържаш, как ще се развали?
                Идиотоустойчиви коли не знам къде правят?!
                Викам "дай да ти карам Opel-а на първа стотина километра да видим колко е здрав...".
                Много лоши са Alfa, затова си вземах и още една нали..

Аман от глупости. Германско, та германско. И те са хубави, то лоша кола няма.
                Всички коли (без тези с фабрични проблеми, но се правят сервизни акции и се оправят/подменят) излизат здрави от завода , после кой как се упражнява в/у колата е друг въпрос.
                Първата Alfa 147 ми беше удряна и преправена по доста неадекватен начин, втората не съм я проверявал, но то всяко второ е удряно по нашите пазари.
                Въпроса да хванеш и да го правиш. Проблеми няма.

Че някои коли имат по-скъпа поддръжка - имат, други по-евтина, така е. То впрочем, евтината им поддръжка на повечето германци идва от факта, че всеки втори ходи по моргите (странно защо тия германци са все по моргите, тия титани на здравината), да си търси части на килограм, та от там мита за евтината поддръжка.
                Я поръчай оригинални части на германчето, да видим колко е евтина...
                Логиката е - "като няма части по моргите, значи не става за нищо". Скоро бях чул, дето се хвали със свещи за по 3 лв. от някаква промоция на "Кауфланд" (много адекватно място за купуване на автомобилни части, разбира се), Opel-а вървял идеално с тях.
                Да видим в най-близко бъдеще какво ще каже.
                Друг пак от там наливаше някакво "Premium Oil", дето нямаше 30 лв. за 4-те кила (наредено до доматите и сиренето) на безсмъртния Golf 3 и се хвалеше колко евтино била поддръжката. Само не разбрах след 4-5 месеца защо искаше да прави основен, и взема , че го продаде. Premium ще да е и то.
                Доста те бъзикат, че си взел втора талянка явно

Изпратено от моят WAS-LX1 с помощта на Tapatalk
                Две неща са безкрайни: Вселената и човешката глупост, и аз не съм сигурен за Вселената.

Comment

• Някой може ли да препоръча читава марка (долни и горни) носачи за 156?

Comment

• TRW
                    Alfa Romeo 147 1.9 JTD 16V M-JET 140hp 192A5.000,6 marce-DISTINCTIVE +SELENIA WR (WIDE RANGE) 5W-40 - временно спряна от движение....
                    Alfa Romeo Brera 2.4 JTDm 20V 210CV
                    sigpic

Comment

• Сегашните са ми TRW и са вече за смяна, след едва 30 000 км. Пък не е и като да не държат цена. Други предложения?

Comment

• Рециклаж!
                        sigpicALFA ROMEO 156 1.8TS ex
                        ALFA ROMEO 2.0JTS ex
                        ALFA ROMEO Crosswagon Q4
                        Продавам Алфи на части!

Comment

• Нямам възможност за рециклаж... а за MONROE какви са ви мненията?

Comment

• Колеги, тези лайсни (черните) на снимката оградени в червено, продават ли се някъде!
                            Sport Wagon 2.0TS|LPG

Comment

• Колеги,
                              да попитам салона на 147-ците преди и след фейса еднакъв ли е, че ми е влязла мухата за кожен салон, много се цапа този текстилния и децата нямат прошка към него.

Comment

• Здравейте,

Преди няколко дена си взех 147-ца и ще сменям масло. Пробвах с търсачката, но нещо не успях да се справя, а знам, че има такива теми понеже последната седмица изчетох целия форум. Някой може ли да ми препоръча какво масло да сложа? 1.9 JTD 120HS 2006y

Comment

Working...
                                X